Media

Dagens Næringsliv: Hvorfor er videoer om psykisk helse så populært på TikTok?

«58 prosent av nordmenn mellom 18 og 29 år bruker Tiktok daglig, og der inne florerer det av innhold som handler om psykisk helse. […] Videoer merket med den norske emneknaggen psykisk helse er blitt sett mer enn 159 millioner ganger.»

VG: Helene kuttet seg: − Min hemmelighet, min medisin

«De siste tiårene har det skjedd en firedobling i unge som rapporterer om selvskading. Helene Fosse (30) har brukt mange år av livet sitt på å skjule skadene hun selv påførte seg.»

KK: – Det er flaut å spytte på folk, rekke finger og å gå rundt med bitemerker

«Det begynte med små rykninger og uvaner. Så mistet Helene Fosse (29) helt kontroll over ticsene sine.»

VG: På lukket avdeling

«Sykdommen hennes har påvirket forhold, vennskap, jobbutsikter og livskvaliteten. Innlagt på psykiatrisk avdeling gjør Helene Fosse (28) likevel alt hun kan for å få livet tilbake.»

NRK: Helene (28) deler fra innsiden
av psykiatrisk avdeling på TikTok

«– Jeg skulle så gjerne ønske jeg selv skjønte at jeg var syk mye tidligere. Da hadde jeg kanskje sluppet å sitte her, sier Fosse.

28-åringen er innlagt på akuttpsykiatrisk avdeling ved Oslo universitetssykehus.

Det siste året har hun delt videoer på TikTok der hun beskriver livet med bipolar lidelse, og hvordan det er å være innlagt. Målet hennes er å spre kunnskap.»

Aftenposten: Vi ble med da Helene (26) fortalte sjefene sine at hun er bipolar

 «Helene Fosse skjelver på hånden da hun løfter vannglasset til munnen. På den andre siden av bordet i møterommet sitter sjefen hennes og HR-lederen i bedriften.

Det er Fosse som har bedt om møtet. Sjefene vet ikke noe om hva hun har tenkt å fortelle dem.»

VG: Norske par om fordommene: Livet som bifil

En reportasje i helgemagasinet til VG hvor jeg snakker åpent og ærlig om det å være bifil og hvilke utfordringer det byr på.

«Når Helene (22) forteller gutter at hun er bifil, tenker de: Trekant!
Jostein Pedersen (56) blir ofte spurt «Skal du ikke bestemme deg snart?». Men bifilitet er ikke noe som går over. Det er alvor.»

The Human Aspect: Helene from Norway

Se intervjuet mitt med Human Aspect—som er verdens første «livserfaringsbibliotek»—hvor jeg forteller min historie fra rundt da jeg fikk diagnosen bipolar.