KK: – Det er flaut å spytte på folk, rekke finger og å gå rundt med bitemerker

«Det begynte med små rykninger og uvaner. Så mistet Helene Fosse (29) helt kontroll over ticsene sine.»

VG: På lukket avdeling

«Sykdommen hennes har påvirket forhold, vennskap, jobbutsikter og livskvaliteten. Innlagt på psykiatrisk avdeling gjør Helene Fosse (28) likevel alt hun kan for å få livet tilbake.»

NRK: Helene (28) deler fra innsiden
av psykiatrisk avdeling på TikTok

«– Jeg skulle så gjerne ønske jeg selv skjønte at jeg var syk mye tidligere. Da hadde jeg kanskje sluppet å sitte her, sier Fosse.

28-åringen er innlagt på akuttpsykiatrisk avdeling ved Oslo universitetssykehus.

Det siste året har hun delt videoer på TikTok der hun beskriver livet med bipolar lidelse, og hvordan det er å være innlagt. Målet hennes er å spre kunnskap.»

Aftenposten: Vi ble med da Helene (26) fortalte sjefene sine at hun er bipolar

 «Helene Fosse skjelver på hånden da hun løfter vannglasset til munnen. På den andre siden av bordet i møterommet sitter sjefen hennes og HR-lederen i bedriften.

Det er Fosse som har bedt om møtet. Sjefene vet ikke noe om hva hun har tenkt å fortelle dem.»

VG: Norske par om fordommene: Livet som bifil

En reportasje i helgemagasinet til VG hvor jeg snakker åpent og ærlig om det å være bifil og hvilke utfordringer det byr på.

«Når Helene (22) forteller gutter at hun er bifil, tenker de: Trekant!
Jostein Pedersen (56) blir ofte spurt «Skal du ikke bestemme deg snart?». Men bifilitet er ikke noe som går over. Det er alvor.»

Psyktfint: Bipolar

«Hun forklarer hva forskjellen på type 1 og type 2 er, og forklarer på en forståelig og relaterbar måte hvordan både mani, hypomani og depresjon kan være. Helene forteller om hvordan det var for henne da hun i en hypoman periode oppriktig trodde hun kunne fly, om hvor vanskelig det var for henne å be om hjelp – for hvordan i all verden skulle en person kunne hjelpe henne […]»

Hverdagspsyken: Bipolar «superstar»

En podcast som tar for seg psykisk helse. I denne episoden møter du meg og Stig, sistnevnte også kjent som «Bipolar superstar.»

«Helene har nettopp fått diagnosen Bipolar Type 2 og har vært igjennom flere ekstremt tøffe perioder, som har ført til selvmordsforsøk. […] Helene deler hvordan det var å få beskjeden og ikke minst hvordan hennes første år med diagnosen har vært.»

The Human Aspect: Helene from Norway

Se intervjuet mitt med Human Aspect—som er verdens første «livserfaringsbibliotek»—hvor jeg forteller min historie fra rundt da jeg fikk diagnosen bipolar.