Nyttige verktøy for Designere

Nyttige verktøy for Designere

Pinterest
Fantastisk til å lage moodboards. Hold dem hemmelige, og lag gjerne felles boards med arbeidspartnere, klienter o.l.

Skillshare
Lær alle mulige kreative ferdigheter
Jake Bartlett – Lær motion graphics med After Effects
Baugasm – Eksperimentell, abstrakt kunst i illustrator og photoshop
Scott Biersack – Custom lettering, enten fra scratch eller gjennom endring av eksisterende fonter
Chip Kidd – En av verdens mest kjente designere lærer deg blant annet å designe bok-omslag
Mackey Saturday – Designeren bak instagrams script-logo

Youtube
Bruk youtube for dets tutorials, men også for inspirasjon, for å lære fra verdenskjente designere osv. Det er stor variasjon på kvaliteten av det som er å finne, men legg tid i å finne faktiske gode innholdsskapere det er verdt å subscribe til.
The Futur – Lær om designbransjen. Her er mye av det vi gjerne ikke får gjennom studiene!
Karen Kavett – En tidligere grafisk design-student som ofte kombinerer dette med crafting. Begynn gjerne med å se gjennom playlistene hennes for grafisk design.
Charli Marie – En freelance-designer som blant annet lager nettsider og T-skjorter. Videoene
Will Paterson – Lær logo-design og lettering fra en som jobber freelance med dette
Flux – Freelance designer som vlogger om livet som designer og entrepenør

Drive / google docs, drawings etc
Bruk drive til å holde styr på prosjektene dine, dele filer med klienter, samarbeide på en og samme tid med dine medstudenter osv. En kan også bruke google drawing til å lage enkle moodboards.

Trello og toggl
Gode planleggingsverktøy. Bruk trello til å organisere prosjektet ditt, og toggl til å få oversikt over hvor mye tid du bruker. Dette blir særdeles nyttig når dere skal begynne på større prosjekt og oppgaver, når det er et krav at en må logge timene en bruker på et prosjekt. På hovedoppgaven er det også et krav at en må lage et gantt-skjema over prosjektperioden, oda da er addonen til trello med davn elegantt veldig nyttig.

Podcaster
Podcaster er supre å høre på mens en jobber, sitter på bussen eller går på butikken. Jeg anbefaler alle podcastene som hører til designobserver.com
Design Matters – Debbie Millman er en fantastisk designer som snakker med diverse kreative og flinke mennesker
The Observatory – Michael Bierut og Jessica Helfand snakker om design, gjerne blandet inn med hva som skjer i verden i dag
The Design of Business | The Business of Design – Igjen med Bierut og Helfand, denne gangen intervjuer de designere og andre fra forskjellige industrier om samspillet mellom design og bedrifter

Bøker
Know Your Onions – Grafisk design av Drew de Soto
Denne, sammen med dens søster Know Your Onions – Web design er helt fantastiske å ha liggende på pulten og bla opp i med jevne mellomrom når en lurer på noe.

How to av Michael Bierut
Bierut er en veldig kjent designer som jobber for Pentagram i New York, og dette er mest av alt en samling av hans arbeid. Boksen fulle navn er How to Use Graphic Design to Sell Things, Explain Things, Make Things Look Better, Make People Laugh, Make People Cry, and (Every Once in a While) Change the World.

Grafill 
Grafill er en interesseorganisasjon for alle som arbeider eller utdanner seg innen visuell kommunikasjon. Organisasjonen samler rundt 1 300 fagutøvere og studenter innen områdene grafisk design, illustrasjon, animasjonsdesign, tegneserieskaping og digital design.
De har flere arrangement i forskjellige norske byer, inkludert Kristiansand, så jeg anbefaler å melde seg inn og følge med på facebook-siden deres. Nylig hadde de prisutdeling i Oslo for Årets Vakreste Bøker.

Unsplash.com – Helt gratis stockbilder, selv for kommersielt bruk
Garphicburger – Har, blant annet, mange gratis mockups en kan bruke for å vise frem arbeidet ens
frame.lab25 – Antagelig den enkleste måten å lage mockups på
One.com – Webhotellet jeg bruker. Billig, bra kundeservice og veldig enkelt å installere wordpress på

Designblogger og nyhetssider
Creativebloq – Skriver om grafisk og web-design, illustrasjon, 3D og mer. Er blant annet knyttet til magasinene Imagine FX, Computer Arts osv.
Smashing Magazine – Svært kjent og magasin for webdesignere og -utviklere
Canva.com – Daglige artikler om design
Useronboard.com
 – Her finner man teardowns ift. hvordan kjente webapplikasjoner gjør Onbarding.

Prezi-presentasjonen om Porteføljer

Hvor kan du dele ditt arbeid og få inspirasjon?

Hvor kan du dele ditt arbeid og få inspirasjon?

Her er noen nyttige steder for deg som er interessert i kunst og design til å dele arbeidet ditt. Å dele arbeidet ditt og å få kompliment og (konstruktiv) kritikk på ditt eget arbeid, samt å se andres og reflektere over hva det er du liker med det, er uvurderlig for kreative mennesker.

Behance
En egen portfolio på behance er nesten et must-have dersom en jobber med design og photo. Det er her alle de profesjonelle og store hører til, og det er kanskje ikke så rart når det er Adobe selv som står bak portfolio-siden. Det er her du viser det beste av det beste du har. Dette er nok ikke siden å starte ut på dersom du nettopp har begynt å dele arbeidet ditt siden standarden er såpass høy.

Dribble
Ikke en enkel side å få dele designet sitt, siden denne krever invitasjon, men nettopp dette gjør at den egner seg utmerket til inspirasjon. Dette er for tiden the shit innen design.

Tumblr
Tumblr er en fantastisk mikroblog-tjeneste, enkelt forklart som twitter med bilder. Her kan du finne absolutt alle typer forskjellige blogger (og selvsagt lage din egen). Her kan du både finne kunsteres egne blogger, samt arbeid lagt ut og linket av andre tumblr-brukere. Alle postene fra bloggene du følger vil havne på Dashboardet ditt, akkurat slik som på Twitter eller Facebook. Begynn gjerne med å søke på taggen «artists on tumblr». Du kan også lett opprette flere forskjellige blogger, slik som meg som har en for kun det jeg har laget og en mer personlig hvor jeg reblogger det jeg føler for. En blogg jeg liker å følge for å finne nye kunstnere er eatsleepdraw.com (som faktisk, ja, er en tumblr-blogg)

Instagram
Alle vet selvsagt hva instagram er, men husk at dette er ikke bare en side for å finne andre designere. Instagram har relativt nylig lagt til funksjonen «collections». Bruk denne for å ta vare på inspirerende arbeid du kommer over, og vær spesielt bevisst på å fulle opp feeden din med designere, lettering-artists o.l.

Flickr.com
Dette er et veldig populært sted for fotografer. Jeg kan personlig veldig lite om flickr (jeg ble ganske demotivert når jeg ikke kunne få tilbake brukeren min), men hvis du bruker det, legg gjerne igjen en liten kommentar om hvorfor du liker å bruke flickr i kommentarfeltet!

Cargo Collective
En side jeg ikke har veldig mye personlig erfaring med, og jeg kjenner først og fremst til den gjennom min venninne som studere Fine Arts. Dersom du ikke har en egen nettside enda, egner cargo collective seg veldig som portfolio-side, med sitt enkle minimalistiske design.

Deviantart.com
En side hvor både alle kan vise frem kunsten sin. Den inneholder alt fra abstrakte fotografier til tradisjonelle akvarell-malerier, innovative webdesign til oppløftende lyrikk. Den har likevel aller mest fokus på kunst, frmfor f.eks. design. Dette er en ypperlig måte å komme i kontakt med andre kunstnere og kunst-interesserte. På deviantart kan du også finne plenty av tutorials og referanse-bilder, spesielt ment for kunstnere. Du kan også ta en titt på mitt dA-galleri, men den oppdateres svært sjeldent.

Facebook.com
Å dele bildene dine med venner og kjente er absolutt å anbefale! Dette gjelder spesielt hvis du har stirret på arbeidet ditt i timevis og ikke lenger klare å se hva du må gjøre videre. Det kan være utrolig hjelpsomt å få oppmuntring samt tips andres perspektiv på det du lager, selv fra mennesker som kanskje ikke driver med fotografi/design/kunst selv. Hvis du lager en nettside f.eks., vil jo antagelig de fleste som ser den være vanlige folk, så da hjelper det ikke bare å klare å imponere andre som driver med webdesign.

 

Tidligere studenter

Tidligere studenter

Her er noen multimedieteknologi og -design-studenter som har går, har akkurat fulført bachelor eller er ferdig med master/studerte for en stund tilbake siden. 
Tonje Jakobsen – tonjejakobsen.no
Vanessa Halvorsen – vanhalv.no
Sarah Emmelin Johansen – creativehouse.no
Marie Thoresen – mjedesign.net
Martin Kofoed Tjøntveit – mkpmedia.wixsite.com/mkpmedia1
Jiranan Thongloy – jiranan.no

Katrine Kolnes – katkoln-design.no
Mari Halvorsen – marihalvorsen.no
Kristian Svarstad – svarstad.net

Cassandra Haugen – cassandrahaugen.com
Fredrik Kristiansen – behance.net/fredrikk
Ailinn Ytterdal – behance.net/ailinnytterdal
Astrid Grov* – grovskisse.no

*Gikk på mutlimedieteknologi og -design for flere
år side og har i ettertid studert grafisk design ved NKF